Domaine des Maisons Brûlées / Paul Gillet

 

Paul en Sandrine Gillet, een mooi koppel afkomstig uit Mulhouse (Haut-Rhin), hebben zich recent bekeerd tot de natuurwijnbouw. Ze deden een beetje vanalles tot dusver. Van 'cavist' in zijn geboortestreek tot restaurateur in Buenos Aires (streetfood restaurant) en nu wijnbouwer.

Paul leerde voornamelijk zijn ding bij Bruno Schueller, een talentrijk wijnbouwer uit Alsace. Een gezonde honger om zelf wijn te maken kreeg meer en meer gestalte.

Op zekere dag belande Gillet bij Michel en Béatrice Augé. Begin 2013 kwamen ze tot het akkoord om gans de snoei bij "Maison Brûlées" mee te beleven. Gaande weg werd er met de Augé's gepraat om het domein over te nemen. Tijdens de zomermaanden en aanvankelijk sneller dan verwacht was de kogel door de kerk. Michel Augé zou hun verder begeleiden tot begin februari 2014, de tijd van de belangrijke voorjaarsbeurzen. De oogst van jaargang 2013 echter, werd gevinifieerd door de nieuwe eigenaar.

De filosofie blijft intact. Biodynamische wijnbouw avant la lettre en verder in de kelder een vinificatie zonder vulgaire ingrepen. Pure wijn, weinig of geen sulfiet. Uiteraard zijn er kleine verschillen. Enkele andere cuvée's, l'Art de L'eau wordt terug Herdeleau, een monocépagewijn etc. Gillet waakt wel over 'zijn' juiste extractie. Iets minder dan Michel Augé misschien?!

Veel veel belovend! Dat is zeker ...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »